STOERE WOUT-DAG

In Bekegem hielden we geen Bednet-Pyjamadag.

Wij vormden deze dag om tot: Stoere Wout-dag. Deze dag stond in teken van onze Stoere Wout. 

's Avonds werd er een boom geplant om onze Wout te herdenken. De Krant van West-Vlaanderen kwam langs en schreef er een artikel over.

  167 Hits

Zwemmen

Spetter pieter pater, lekker in het water.
We gingen de voorbije 8 weken gaan zwemmen in het zwembad in Middelkerke. En elke week zagen we de kinderen vooruitgang boeken. Sommigen hadden in het begin nog wat schrik van het water, maar vorige week durfde iedereen in het grote bad te gaan. Wat waren de juf en meester trots! 
Als beloning genoten de kinderen de laatste zwemles van het zwemparadijs, inclusief grote glijbanen. 
Geniet mee van enkele sfeerbeelden van de eerste en de laatste zwembeurt. 

  179 Hits

Paaskippen knutselen

Soms zijn er van die lessen waar je als juf echt naar uit kunt kijken. Het knutselen van deze paaskippen stond al lang op mijn bucketlist. Met Pasen in aantocht en meester Alexander die een extra paar helpende handen bood, was het ideale moment eindelijk aangebroken. De kinderen vonden het zalig om met hun handen in de lijm te zitten en zo snel al resultaat te zien. En de juf vond het fantastisch om al die enthousiaste gezichtjes te zien en een echt lentegevoel in de klas te krijgen. Bovendien liep het samenwerken tijdens deze muzische les heel vlot. Echt een geslaagde namiddag! 

  181 Hits

Pyjamadag Bednet/ Stoere Woutdag

 Vrijdag 15 maart vond de 9de editie van de pyjamadag van Bednet plaats. Een actie om de organisatie Bednet extra in de kijker te zetten. En dat Bednet een grote meerwaarde kan betekenen in het leven van zieke kinderen, mocht onze school van heel dichtbij meemaken. Vandaag dachten we dan ook eens extra aan Wout. Op de speelplaats werd een stoere Wout-boom geplant, we versierden in klas boomblaadjes voor Wout en juf Sandra las het verhaal 'Grote boom is ziek' voor. 

  115 Hits

Voorbereiding eerste communie

Binnenkort is het zover: de hoogdag voor onze communicantjes uit het eerste leerjaar. We bereiden ons hier al goed op voor. Zaterdag 24 februari stond de instapviering op de planning. Hier konden de communicanten al eens meemaken hoe een viering eruit ziet in de kerk en mochten ze zelfs al enkele tekstjes voorlezen. We bouwden samen een berg naar aanleiding van het bijbelverhaal 'Jezus op de berg'. We kwamen zelfs met onze foto in de krant! 

Vandaag was het tijd voor stap 2: de communietocht. Samen met de papa's, mama's, oma's, opa's, tantes, nonkels... konden de kinderen 7 doe-opdrachten uitvoeren. Hierdoor ontdekten ze samen enkele Jezus-verhalen, bekeken ze enkele communiekaartjes, lazen ze samen een gebedje... 

Ondertussen gaat ook de gebedskoffer rond in de klas. Elke week mag één leerling samen met zijn gezin rondsnuffelen in deze koffer op zoek naar Jezusverhalen en manieren om tot gebed te komen. 

  179 Hits

Boekenbeurs 2024

Vrijdag 8 maart vond de jaarlijkse boekenbeurs plaats in het Kruispunt in Eernegem. Wij mochten eens een kijkje nemen en kregen een boeiende uitleg. Dank je wel, Jeukiboek! Jullie bezorgden ons opnieuw veel leesmotivatie. 

  143 Hits

Integratie 1ste en 3de graad

Wat had de eerste graad geluk maandag. De klas van meester Thomas heeft in de muzische lessen een schaduwspel ontworpen. Ze maakten van een sprookje een echte voorstelling. En een voorstelling heeft natuurlijk een publiek nodig. Het eerste en tweede leerjaar was meteen kandidaat. Ze keken vol belangstelling toe hoe de huisjes van de drie biggetjes werden omver geblazen, hoe Hans en Grietje de gemene heks verslaan hebben en hoe de jager Roodkapje en grootmoeder uit de buik van de wolf bevrijdde.

Daarna bleef de derde graad nog even om samen met de eerste graad te lezen. Van een echte win-winnamiddag gesproken. 

  159 Hits

Carnaval lager

Carnaval: een laatste keer feesten, uit de bol gaan en ons buikje rond eten voor we samen de veertigdagentijd ingaan. Dit hoef je ons geen twee keer te zeggen. Alle klassen van het lager vierden vrijdag samen carnaval. In de voormiddag herhaalden we de leerstof van rekenen en taal aan de hand van een speurtocht naar het verdwenen masker. Na de middag versierden we onze eigen cake (die we ook mochten opsmikkelen) en maakten we originele mini-praalwagens. Bovendien was iedereen prachtig verkleed. Herken jij deze pokémons, sprookjesfiguren, Wednesdays, danseressen, clowns...? 

  231 Hits

Integratie met 3de kleuter: carnaval

Volgend jaar gaan de kinderen uit het derde kleuter naar het eerste leerjaar. Om de overstap wat minder groot te maken, is er elk trimester een integratiemoment. De kinderen van de derde kleuterklas doen dan samen met de eerste graad een leuke activiteit. Vorig trimester gingen we samen naar het bos. Dit trimester vierden we samen carnaval. 
Een mysterieus pak stond plots in de klas. Op muziek gaven de kinderen het pak door aan elkaar. Wanneer de muziek stopte, volgde er een ludieke opdracht waarbij we elkaar op een andere manier leerden kennen. Wanneer alle opdrachten met succes vervuld waren, kregen de kinderen een pannenkoek als beloning. 

  223 Hits

Fruitpauw

Donderdag werden de taallessen voor het eerste leerjaar heel functioneel. Nu alle letters gekend en geoefend zijn, werd het tijd om eens aan de slag te gaan met een echt recept. Het juiste materiaal verzamelen, de stappen lezen en begrijpen en achteraf het recept zelf opnieuw samenstellen. Met hulp van het tweede leerjaar lukte dit bijzonder goed. En achteraf was er uiteraard tijd om onze pauw eens te proeven.  

  207 Hits

Letterfeest

Ja, ja, het is zover. De leerlingen uit het eerste leerjaar leerden ondertussen alle letters al lezen en schrijven. Dat verdient een feestje! 
Wij vierden vrijdag het letterfeest in de klas. Hiervoor kleedden we ons eerst aan met een zelfgemaakte alfapet. Daarna speelden we allerlei letterspelletjes (bingo, galgje, woordslang maken). De kinderen uit het eerste kregen onder luid applaus zelfs een letterdiploma. We kwamen tot slot wat tot rust bij het kleuren van de eerste letter van onze naam. 
Het was een geslaagde en vooral kleurrijke namiddag. 

  285 Hits

De kilogram

De leerlingen uit het eerste leerjaar leerden de kilogram kennen. Maar hoe zwaar is dat nu eigenlijk, één kilogram? Dat ondervonden ze aan de hand van een heus weegcircuit. Ze wogen hun boekentas, probeerden precies één kilogram klei bij elkaar te kneden, zochten één kilogram aan boeken of andere spullen uit de klas, duwden de weegschaal in zodat de wijzer precies naar één kilogram wees en plakten alledaagse voorwerpen in de juiste kolom (<, > of = 1kg). 
En de leerlingen uit het tweede leerjaar konden op die manier meteen hun kennis delen of opfrissen. 

  259 Hits

Het sneeuwt!

Vandaag konden we volop genieten van de sneeuw. Weg aandacht voor de les, dus snel jassen aan en naar buiten gaan. En wat speelden de kinderen mooi samen, met enkele grappige sneeuwpoppen als resultaat. 

  239 Hits

Sintfeest Bekegem 2023

Hoor wie klopt daar, kinderen? 
Zouden het Sinterklaas en Zwarte Piet zijn? 

Ja, hoor! Ze vormden de jury van de unieke versie van the Voice Kids- Sinteditie. Alle klassen smeten zich volledig en zongen vol overgave de gekende en minder gekende Sinterklaasliedjes. Daarna mochten Team Sint en Team Piet tegen elkaar strijden in de ultieme battle. En de winnaars... dat waren alle kinderstemmen samen. 

Dikke proficiat aan alle kinderen voor hun inzet! De geschenkjes van de Sint waren dik verdiend! 
Tot volgend jaar, Sinterklaas en Zwarte Piet!
Bedankt voor de leuke namiddag! 

  500 Hits

Circus Pipo

Het circus is gestrand in Eernegem en dat hebben de jongens en meisjes van de eerste graad geweten. We keken met grote ogen naar de prachtige kostuums, lachten met de gekke clowns en gluurden tussen onze vingers bij de gevaarlijke stunts. Circus Pipo deed ons smullen van een toffe, gevarieerde show. 

Dank je wel aan de ouderraad voor onze tickets! 

  400 Hits

De boot van Sinterklaas

Hij komt, hij komt... 
Nog een kleine maand wachten en we vieren weer de belangrijkste verjaardag van het jaar. 
Ons W.O.-thema draait helemaal rond Sinterklaas. We focusten ons eerst op zijn boot. Welke vorm heeft ze? Van welk materiaal is ze gemaakt? Welke boten bestaan er? Hoe gaan ze vooruit? Wat blijft drijven en wat zinkt er?
Uiteindelijk mochten we zelf een boot ontwerpen. Elke groep bracht verschillende materialen mee, waardoor er een mooie verscheidenheid aan boten ontstond. Plakken, timmeren, schroeven... De klas werd in no time omgetoverd tot een echt technieklokaal.
En of de bootjes bleven drijven en pakjes konden vervoeren, dat moet je maar aan de kinderen zelf vragen. 

  424 Hits

Dag van de jeugdbeweging

Op 20 oktober trokken de kinderen hun uniform aan om ' Dag van de Jeugdbeweging' te vieren.  

Ook bij ons op school poseerden ze met veel trots voor de foto.  


  449 Hits

Monsterlijk koken

Helemaal in de sfeer van Halloween trokken we vandaag onze kookschorten aan. Door goed samen te werken en recepten nauwkeurig te volgen, maakten we lekkere monsters en draken. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan gerust enkele sfeerbeelden via onderstaande knop. 
Om de vakantie goed in te zetten stond er in de namiddag de film Coco op het menu. Deze bekeken we samen met de andere klassen van het lager. 

  407 Hits

Naar het bos

Maandag trokken we samen met het tweede en derde kleuter naar het bos. Na een leerrijke wandeling waarin we veel takken, blaadjes en noten verzamelden, mochten we ons even uitleven op het speelplein. Daarna sloegen we de handen in elkaar om Haasje Huppel en haar bos te redden. Missie geslaagd! 

  386 Hits

Werelddierendag

Woensdag 4 oktober stond helemaal in teken van de dieren.

Samen stonden we stil bij het dierenwelzijn en uiteraard maakten we er een beestig leuke dag van!

  447 Hits